Så slipper du missfärgade naglar

Missfärgade tå- eller fingernaglar kan vara en riktig humörsänkare så här på våren när vi börjar gå utan vantar och med öppna skor.

Som tur är finns det effektiva sätt att bli av med problemen.

Äntligen är tiden här då vi kan börja ta av oss vantar och vinterskor och i stället låta händer och fötter luftas. Men, för de som har missfärgade naglar är det inte bara härligt.

Det finns flera orsaker till missfärgade naglar. En orange missfärgning kan bero på att du använder en nagellacksremover med olja. Prova i stället en borttagning utan olja, färg och parfym. Om du inte hittar det är ren aceton att föredra.

Missfärgade naglar kan också bero på att du har slarvat med underlacket så att ditt färgglada nagellack har färgat av sig. Det kan man testa att skrubba bort med hjälp av en nagelborste och tandkräm med whiteningeffekt.

Kan vara nagelsvamp

Om du däremot har gula, tjocka och lite porösa naglar så är boven förmodligen nagelsvamp. Den smittar och sprids lätt och bör behandlas så snart som möjligt eftersom det annars kan bli smärtsamt. Behandlingen kan ta tid, 3-12 månader, eftersom det behöver växa ut en ny och frisk nagel.

Den goda nyheten är att det finns behandlingar som inte bara biter på svampen, utan också bleker nageln vilket gör att den snabbt ser friskare ut. Nailners behandlingar mot nagelsvamp finns receptfritt på apotek och tränger ner i nageln för att ta bort svampen samtidigt som ingredienserna är fuktande och inte skadar själva nageln.

Produkter