Huskurer mot nagelinfektioner

Det finns en mängd metoder som föreslås som huskurer mot tånagelsvamp. Huskurer fokuserar vanligen på att använda en enda produkt eller ingrediens för att försöka bekämpa tånagelinfektioner.
Några av de vanligaste huskurerna är:     

 

  • Teträdolja
  • Blötläggning i vinäger
  • Bakpulver och äppelcidervinäger

 

Svamp i allmänhet kan förebyggas och behandlas med sura ingredienser. Men dessa måste också penetrera nageln, ett avgörande område där effektiviteten hos alla dessa huskurer brister.

 

Teträdolja är ett naturligt svampdödande medel som ger ett kemiskt försvar mot svamp, vilket finns i dess olja.  Men till skillnad mot Nailner penetrerar det inte nageln helt, så svamp kan fortfarande överleva djupt inne i den. Denna huskur kräver också lång tid innan några resultat kan ses.

 

Vinäger har surhetsgrader som kan hjälpa till att förebygga infektion men saknar styrkan att döda tånagelsvamp som redan är etablerad. Om vinäger över huvud taget ska vara effektiv behöver den användas under en längre period på många månader. Nailner däremot innehåller syror som förhindrar svamp från att fortsätta leva i nageln och inkluderar ett penetrerande medel som möjliggör total mättnad, vilket säkerställer att svamp inte kan överleva djupt inuti nageln.

 

Bakpulver tillsätts till vatten för att skapa en kräm. Det sägs att en förbättring har setts om krämen appliceras två gånger om dagen efter en 15 minuter lång blötläggning. Bakpulver har liknande begränsningar som vinäger när 

det gäller att behandla nagelsvamp effektivt. Dessutom är 30 minuters behandling varje dag väldigt obekvämt. Applicering av Nailner tar bara 10 till 60 sekunder per dag.

 

Till skillnad från Nailner har inte effektiviteten hos dessa huskurer bevisats i kliniska studier. En del av dem kan till och med innehålla skadliga ingredienser för nageln och samtliga behandlar symptom istället för att förebygga infektion på lång sikt.